İş

Johnson Outdoors pazar zorlukları nedeniyle 2. çeyrek gelirlerinde düşüş kaydetti

RACINE, Wis. – Açık hava rekreasyon ekipmanlarında önde gelen bir yenilikçi olan Johnson Outdoors Inc. (NASDAQ:JOUT), Wall Street beklentilerinin altında kalarak ikinci çeyrek gelirinde ve hisse başına kazançta (EPS) önemli bir düşüş bildirdi.

Şirketin bu çeyrekteki geliri, geçen yılın aynı çeyreğinde bildirilen 202,1 milyon $’a kıyasla %13’lük bir düşüşle 175,9 milyon $ olarak gerçekleşti ve 198,86 milyon $’lık analist konsensüsünün altında kaldı. Düzeltilmiş EPS, analistlerin tahmin ettiği 0,98 doların oldukça altında, 0,21 dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin finansal performansı, dört iş segmentinin de artan rekabet baskısı ve diğer segmentlere özgü ters rüzgarlar yaşadığı zorlu bir pazar ortamını yansıtıyor. Kamp segmentindeki düşüşün yarısından fazlası bir önceki yıl Askeri ve Ticari Çadırlar işinin elden çıkarılmasına bağlanırken, Dalış segmenti seyahati etkileyen jeopolitik sorunlardan etkilendi.

Johnson Outdoors’un bu çeyrekteki faaliyet zararı 0,25 milyon dolar olurken, bu rakam bir önceki yılın ikinci çeyreğindeki 11,4 milyon dolarlık faaliyet karının tam tersi oldu. Brüt kar marjı da geçen yılın aynı çeyreğindeki %37,3’ten %34,9’a geriledi, bunun başlıca nedeni genel giderlerin olumsuz emilimi ve promosyonel fiyat indirimleri oldu. Bu zorluklara rağmen şirket, düşük satış hacimleri, azaltılan teşvik tazminatı ve profesyonel hizmet giderleri sayesinde işletme giderlerini bir önceki yıla göre 2,3 milyon dolar azaltmayı başardı ve artan promosyon harcamaları ile kısmen dengelendi.

Johnson Outdoors Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Helen Johnson-Leipold şunları söyledi: “İkinci çeyrek sonuçlarımız zorlu pazar koşullarını yansıtıyor. Pazarlama ve promosyonlara yatırım yapıyor ve ticaretten olumlu tepkiler alan yeni Minn Kota Quest trolling motor serisi gibi yeni ürün lansmanlarımızı destekliyoruz.” Ayrıca şirketin uzun vadeli başarı için inovasyona ve marka güçlendirmeye odaklandığını vurguladı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yılbaşından bugüne net satışlar %17 azalarak 314,5 milyon dolara gerilerken, bir önceki yıl 16,9 milyon dolar olan faaliyet kârına kıyasla 0,2 milyon dolar faaliyet zararı kaydedildi. Şirketin efektif vergi oranı bir önceki yılın altı aylık dönemindeki %26,2’den %31,4’e yükseldi.

Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Müdürü David W. Johnson şirketin mali durumu hakkında şunları söyledi: “Stok seviyelerinde ilerleme kaydederken, giderleri yöneterek ve maliyet tasarruf programımızı genişleterek karlılığı artırma çabalarımızı sürdürüyoruz. Borçsuz bilançomuz ve nakit pozisyonumuz, hissedarlarımıza istikrarlı bir şekilde temettü öderken, işimizi güçlendirmek için stratejik fırsatlara yatırım yapmamızı sağlamaya devam ediyor.”

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-karakecili.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu